Muffins med adzuki bönor och rivna morötter.

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

I östasien är adzukibönan populär i sötsaker! Dessa är både nyttiga och fantastiskt goda! Detta recept hittade jag på nätet, men gjorde om det lite så att de blev ännu godare och nyttigare! Ett tips för den som brukar göra morotsjuice: Använd 100 g av morötterna som blir över vid framställningen!

Ingredienser

  • 1 dl råsocker (vanligt strösocker)
  • 4 dl dinkelmjöl (vanligt vetemjöl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1 nypa salt
  • 1,5 dl kokta adzukibönor
  • 1 riven morot
  • 2 dl sojamjölk
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 ägg
  • smör & ströbröd
  • Instruktioner

    Blötlägg adzukibönorna över natten och koka dem sedan i 30 minuter. Smörj och bröa muffinsformar. Blanda alla torringredienser. Blanda i de rivna morötterna och tillsätt mjölk och olja. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader. Gräddningstiden beror lite på storleken på formarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben