sockerfri kanelkaka med lingon

Serverar: 16 portioner

sötad med hermesetas

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 3 ägg
  • 4 dl Hermesetas Lättströ
  • 1 dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 1 ½ dl färska eller frysta lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en form, ca 1½ liter.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Lättströ pösigt. Rör i avsvalnat smör och filmjölk.
    3. Blanda vetemjöl med bakpulver och kanel, rör ner det i smeten. Vispa vitorna till hårt skum.
    4. Rör försiktigt i lingonen och äggviteskummet. Häll smeten i formen.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp.
    6. kcal 120 kolhydrater g 12 fett g 6

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben