Hönökaka

Serverar: 12 portioner

Snabbakad klassiker.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ liter vatten eller mjölk
  • 10 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 nypor brödkrydda (anis och fänkål)
  • Instruktioner

    Jäsning som vanligt en gång. Bakas ut till 12 platta kakor som kavlas med kruskavel,2 st på varje plåt. Grädda långt ned i ugnen på 300 grader, 3 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    frucaos 30 oktober 2008

    Mums, inte som hönökakorna man köper - godare! Jag ökade brödkryddorna till en dryg matsked, dock. Tror inte att min ugn blir 300º, men jag körde så varmt det gick och ökade tiden till 4 minuter.

    Nickolinna 15 februari 2009

    Förstod inte riktigt om brödet skulle jäsa en eller två gånger., "Som vanligt" kan ju vara både och. Brödet var jätte gott! Men receptet kunde ha varit utförligare. Penslade mina kakor med hett vatten när de kom ut ur ugnen för att få en mjukare skorpa.

    tankgirlie 22 februari 2009

    Fantastiskt goda och lättbakade!! Receptet kunde varit utförligare då det inte stod nått om hurvida man skulle jäsa 2 gånger eller en gång, jag lät det jäsa endast 1 gång. Jag ökade också på brödkryddorna lite till ca 1 msk men nästa gång tar jag nog ytterligare lite till ......nu måste jag kolla om maken fortfarande lever, sist jag såg han var han inne på sin femte hönökaka ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben