Hönökaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Minnen från förr..

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummen mjölk
  • ½ dl smält smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 dl rågsikt
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Lös upp jästen i mjölken. Blanda i smör,sirap och rågsikt. Tillsätt 7 dl av vetemjölet.Arbeta degen smidigt. Tillsätt saltet och resten av mjölet. Knåda ihop degen igen och låt jäsa under duk i 45 minuter. Värm ugnen till 250 grader. Knåda degen på mjölat bord. Forma fyra bullar och kavla ut till runda kakor, cirka 1 cm tjocka. Picka med gaffel och lägg på förvärmd, smord plåt. Grädda i ca 5 minuter. Ta ut dem,lägg en handduk över så de svalnar något. Redo att ätas..

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben