Hönökakor
Serverar:
8 portioner
Det godaste bröd jag bakat nånsin
Ingredienser
12 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
50 g jäst
125 g margarin
5 dl vatten
3 msk socker
3/4 tsk salt
Instruktioner
Smula ner jästen i degbunken. Smält margarinet i en kastrull. Slå på vattnet och ljumma degspadet. Lös upp jästen i degspadet.
Tillsätt socker, salt, grahamsmjöl och största delen av vetemjölet.
Arbeta till en smidig deg och låt den jäsa till dubbel storlek.
Baka sedan ut åtta halvcentimetertjocka, runda kakor.
Nagga dem på båda sidor. Stapla sedan kakorna ovanpå varandra med bakduk emellan i två högar och låt dem jäsa cirka 30 minuter.
Nagga sedan kakorna på nytt och grädda dem på heta plåtar i 250 grader i cirka 3 - 5 minuter.
Liknande recept
Hönökakor
4.7
3
4
Varm smörgåstårta med hönökaka
4.6
6
9
Hönökaka
4
1
Hönökaka från Fotö
5
1 h
20
2
Hönökaka (skärgårdskaka)
5
4
Smörgåstårta med tonfisk
4.5
2
Varm smörgåstårta
2-4
Lättlagad Kebabpizza
3.8
15 min
2
5
Varm smörgåstårta
5
30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!