Höstgratäng

Servera kött och sallad till..gott

Ingredienser

  • 1/2 liter gula kantareller
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1,5 kg potatis
  • 350 g palsternacka
  • 1 liten purjolök
  • 5 dl grädde
  • 1-2 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Stek kantarellerna i smör och krydda
    2. Skala och skiva potatis och palsternacka. Skölj purjon väl och strimla den fint.
    3. Varva potatis, palsternacka, kantareller och purjolök. Salta och peppra.
    4. Slå på grädden och mjölken. Grädda i 225° C till potatisen känns mjuk

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bellan68 18 september 2008

    En mycket god gratäng.... En favorit hos mannen... Jag ville ha lite mer smak så jag smulade ner svampbuljong det blev kanon ....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben