Kimonas höstgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Värmande på höstkvällen

Ingredienser

  • 500 g skivad kassler eller picnicbog
  • 8 stora skivade potatisar
  • 4 stora skivade morötter
  • 1 stor skivad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 3 dl valfri svamp
  • 2½ dl crème fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk torkad dragon
  • Aromat
  • Svartpeppar
  • Riven mozzarella
  • Instruktioner

    1. Smöra en form. Lägg ett lager kasslerskivor på botten. Lägg ett lager skivad potatis, morot, svamp, lök och vitlök ovanpå. Fortsätt tills formen är full (det översta lagret ska bestå av potatis och morot).
    2. Blanda crème fraiche, matlagningsgrädde, dragon, aromat och svartpeppar och häll över gratängen. Strö sedan över mozzarella. Låt stå i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter eller tills gratängen är gyllenbrun.
    3. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben