Kimonas Kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och hyfsat snabb vardagsmat

Ingredienser

  • 2 stora kycklingfiléer
  • 1 krm torkad dragon
  • 1 krm torkad rosmarin
  • 1 msk hönsfond
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk curry
  • 1 krm örtsalt
  • 1 tsk flytande honung
  • 4 st stora champinjoner
  • 2 krm peppar (jag använder 4 peppar)
  • 1 msk matlagningsvin
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl vatten
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    Hacka löken och skiva champinjonerna och bryn de i smöret. Skär grytbitar av kycklingen och lägg i pannan när löken och svampen fått färg. Blanda alla torra kryddor och krydda kycklingen. När kycklingen fått färg, tillsätt vattnet, matlagningsvinet, hönsfonden och buljongtärningen. Låt puttra tills det mesta vattnet dunstat. Tillsätt honungen och crème fraichen och låt puttra under lock i 5 minuter. Servera tillsammans med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben