Kimonas goa sås

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 15 minuter

En enkel sås som jag gör till kött och kycklingrätter. En msk Fond eller en buljongtärning funkar också bra.

Ingredienser

  • 25 g smör eller margarin
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1½ dl mjölk
  • ½ dl matgrädde
  • 1 tsk alpnaering buljong
  • Pepparmix
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. När det är helt smält häller du i mjölet och vispar tills alla klumpar är borta.
    2. Häll i mjölken och låt det koka upp. Vispa då och då så det inte bränner i botten.
    3. När det börjat tjockna, lägg i buljong och krydda med pepparmix, häll sedan i matgrädden. Låt puttra en stund.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben