Kimonas varma limesås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

Supergott till fisk och skaldjur. Tips: Tillsätt lite kokosmjölk för en mer exotisk smak

Ingredienser

  • 3 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 lime
  • 1 tsk Santa Maria citruskrydda
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Tjocknar såsen fort, sänk värmen och tillsätt lite vatten.
    2. Riv skal från de båda limefrukterna och pressa sedan limesaften i såsen.
    3. Krydda och servera med fördel till fisk och potatis.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben