Varm couscoussallad med limesås

Serverar: 4 portioner

Couscous är riktig snabbmat. Prova vår knapriga variant med cashewnötter och broccoli.

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 2 purjolökar
  • 400 g broccoli
  • 2 msk smör
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 dl cashewnötter
  • Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Rivet skal och saft av 1 limefrukt
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen. Rör ner couscousgrynen och låt dem koka upp. Lägg på locket, ta kastrullen från plattan och låt grynen svälla i 6 min. Skär purjolöken och broccolin i bitar. Fräs grönsakerna i smöret i en gryta och häll på lite vatten. Låt det koka några minuter. Rör ner grönsakerna med smörskyn i couscousen. Rör i örtsalt och nötter.
    2. Blanda lätt crème fraiche och lime. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Servera couscousen med såsen.
    4. Tips! För mera smak krydda med chilipeppar i couscousen. Lägg gärna till morötter i couscousen. Passar till lax.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (6)

    Bara_Malin 1 juni 2010

    Så sjukt gott!

    alindalinda 19 november 2010

    nom nom, i veckan ska jag avnjuta.

    mammamys 28 februari 2012

    Riktigt gott :-D

    anluk 3 juli 2012

    En helt klar 5:a!! Supergott, enkelt och snabbt. Hade en bit varmrökt lax till och det var riktigt riktigt gott.

    anluk 3 juli 2012

    En helt klar 5:a. Riktigt gott, enkelt och smidigt. Kanonrecept!

    guardianlinda 3 juli 2012

    Vad roligt att denna rätt är omtyckt, tack för alla inlägg & för bra betyg :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben