Höstrisotto

Serverar: 4 portioner

Krämig risotto med svamp.

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl kantareller eller champinjoner, färska
  • 4 msk smör
  • 4 dl arborioris
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl parmesanost, färsk, riven
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • 200 g färsk smörstekt svamp
  • 200 g chevreóst , smulad
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärning. Finhacka schalottenlök och vitlök. Putsa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs lök och svamp i en kastrull utan att det tar färg. Rör ner riset, tillsätt vinet och rör tills all vätska kokat in. Tillsätt het buljong, en kopp i taget, varefter den kokar in i riset. Koka sakta och rör hela tiden.
    2. När all buljong är tillsatt och risotton kokat drygt 20 minuter bör riset vara kokt och lagom krämigt. Rör då ner 2 msk smör och den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med smörfräst svamp, smulad chevreost och en kvist timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    _Alexandra_ 29 januari 2011

    Jättegod och krämig risotto. Jag bytte ut timjan mot färsk basilika och hoppade över chevreosten. Receptet får en klar 5a!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben