Holländsk chokladtårta med kaffesmak

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Som är fruktansvärt god

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g smör, smält
  • 1,5 dl socker
  • 4 st äggulor
  • 2 st äggvitor
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 5 tsk snabbkaffe
  • 1 dl vetemjöl
  • Tryffel
  • 150 mörk blockchoklad
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smält och koka upp smöret. Tillsätt sockret och därefter äggulorna. Vispa upp äggvitorna och vänd ned dem i blandningen sv smör, socker och äggula.
    2. Smält blockchokladen över vattenbad och blanda i kaffet, upplöst i en matsked hett vatten. Tillsätt chokladkaffeblandningen i smeten. Blanda försiktigt ner mjölet med en slev.
    3. Placera en tårtring med 20-25 cm i diameter på en bakplåt klädd med papper. Häll i smeten och grädda i 20 minuter i 210 grader. Öppna sedan luckan på glänt och grädda i ytterligare 5 minuter. Kakan ska vara kladdig. Gör i ordning tryffeln medan kakan svalnar.
    4. Värm grädde och smör tills det nästan kokar och slå blandningen över den smulade blockchokladen. Rör om tills smeten blir slät och fin.
    5. Ta bort tårtringen runt kakan. Häll chokladtryffeln över tårtan och bred snabbt ut den med kniv eller slickepott. Servera med löst vispad, lättsockrad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben