Honungsparfait

Serverar: 4 portioner

Honung är en smaksättare som vi lätt glömmer bort i vår matlagning, trots att den har använts sedan urminnes tider. Pröva i en parfait med frisk syrlig hallonsås till. Det är två riktiga sommarsmaker som kompletterar varandra fint.

Ingredienser

  • 4 msk honung
  • 6 äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 pkt, 250 g, frysta hallon
  • Instruktioner

    1. Parfait: Häll honung och äggulor i en rostfri bunke eller kastrull. Är honungen motspänstig kan du värma den en aning först. Sätt bunken i vattenbad.
    2. Vispa tills gulorna tjocknar, gärna med elvisp. Passa dig så att inte bunken blir för varm och gulorna koagulerar. Ta bunken ur vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten svalnat.
    3. Vispa grädden och blanda ner den i smeten. Häll över i en kakform. Ställ formen i frysen tills den stelnar. Det tar 2-3 timmar. Har du glassmaskin kör du först blandningen i denna och häller sedan över den i formen.
    4. Hallonsåsen: Hallonsåsen består helt enkelt av mosade hallon. Enklast mosar du dem i matberedare, eller med elvisp om de är riktigt tinade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben