Honung är en smaksättare som vi lätt glömmer bort i vår matlagning, trots att den har använts sedan urminnes tider.
Pröva i en parfait med frisk syrlig hallonsås till.
Det är två riktiga sommarsmaker som kompletterar varandra fint.
Ingredienser
4 msk honung
6 äggulor
4 dl vispgrädde
1 pkt, 250 g, frysta hallon
Instruktioner
- Parfait:
Häll honung och äggulor i en rostfri bunke eller kastrull.
Är honungen motspänstig kan du värma den en aning först. Sätt bunken i vattenbad.
- Vispa tills gulorna tjocknar, gärna med elvisp.
Passa dig så att inte bunken blir för varm och gulorna koagulerar. Ta bunken ur vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten svalnat.
- Vispa grädden och blanda ner den i smeten.
Häll över i en kakform. Ställ formen i frysen tills den stelnar.
Det tar 2-3 timmar.
Har du glassmaskin kör du först blandningen i denna och häller sedan över den i formen.
- Hallonsåsen:
Hallonsåsen består helt enkelt av mosade hallon.
Enklast mosar du dem i matberedare, eller med elvisp om de är riktigt tinade.
Liknande recept
Kommentarer (0)