Lime- och honungstårta på mandelbotten

Serverar: 6-8 portioner

Frisk och fräsch smak. Går att förbereda i god tid.

Ingredienser

  • Mandelbotten
  • 150 g sötmandel
  • 100 g svenskt smör
  • 1 lime
  • 3 äggvitor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • Honungsparfait
  • 6 äggulor
  • 1 dl honung
  • 2 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 2 1/2 dl Vispgrädde
  • Instruktioner

    Ugn 175 grader. Klä botten på en löstagbar form med bakplåtspapper. Kör mandeln i en matberedare eller mal med kvarn. Smält smöret och riv skalet av limefrukten. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda med mandel, smör, limerasp och florsocker. Bred ut smeten i pajformen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna. Rör honungen smidig och vispa samman med äggulorna, tillsätt crème fraiche. Vispa grädden och vänd ned den i smeten. Häll detta över mandelbotten och ställ i frysen. Tag fram en stund före servering. Dekorera eventuellt med lite extra rivet limeskal. Servera gärna med lite varm frukt eller bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben