Hummercocktail med tomatgelé, pilgrimsmussla och/eller löjrom

Serverar: 4 portioner

Pilgrimsmussla är en jättebra bjudförrätt, här tillsammans med hummer.

Ingredienser

  • Tomatgelé
  • 5 tomater (3 dl tomatvatten)
  • Salt
  • 2 gelatinblad
  • 3 humrar
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl finhackad rödlök
  • 1 tärnad röd paprika
  • Garnityr
  • 2 tomater
  • ½ dl finhackad dill
  • 1 burk crème fraiche
  • 4 msk löjrom, och/eller 4 pilgrimsmusslor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tomatgéle: Mixa tomaterna. Lägg en våt handduk över en sil. Häll tomatblandningen genom handduken. Tryck ut tomatvattnet genom silen. 3 dl tomatvatten ska det bli. Blanda ned gelatinet under omrörning.
    2. Blanda hummerköttet med alla ingredienser. Fördela i fyra höga glas. Häll cirka 1 cm med tomatgélen över.
    3. Låt stå i kylen tills det stelnar. Kan göras dagen innan.
    4. Garnera med blandning av finhackade tomater, dill, crème fraiche, salt och peppar. Avsluta med en sked löjrom eller en pilgrumsmussla.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    puntella 25 mars 2009

    Vad är tomatvatten?

    Monika46 25 mars 2009

    Någon frågade om vad tomatvatten var för något... Det är den saft från tomaterna som du silar från då du mixat tomaterna. Läs här hur man gör... Detta står även i receptets beskrivning... Mixa tomaterna. Lägg en våt handduk över en sil. Häll tomatblandningen genom handduken. Tryck ut tomatvattnet genom silen. 3 dl tomatvatten ska det bli. Mvh Monika

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben