Räkcocktail med tomatgelé

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Jag bjöd på denna goda och lättlagade räkcocktail som förrätt: Den blev ganska mättande så jag fick lite rester över på huvudrätten.

Ingredienser

  • 250 g skalade räkor
  • ½ röd paprika
  • ½ rödlök
  • ca 1 dl majonnäs
  • Peppar
  • Ev salt
  •  Ca 3 dl passerade tomater
  • 2 gelatinblad
  • ca 1 dl finhackad dill
  •  Ca 4 msk crème fraîche
  • Ca 4 msk löjrom
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär paprikan i tärningar, finhacka rödlöken och dillen. Blanda räkhacket samt majonnäs och smaka av med peppar. Lägg upp röran i fyra cocktailglas och ställ i kylen.   Blötlägg gelatinbladen i ca 10 minuter. Krama ut vätskan ur dem och låt dem smälta sakta i ungefär ½ dl passerad tomat på spisen. Blanda i resten av tomaterna. Låt svalna, men inte stelna. Skeda över 2-3 matskedar tomatsås över räkröran och låt stå i kylen några timmar tills det geleat sig. Hit kan man förbereda en dag innan.   Inför serveringen lägger man en sked löjrom och en sked crème fraiche på varje portion och dekorerar med några räkor och en liten dillvippa. Några varv med pepparkvarnen över det hela blir gott.

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben