Räkcocktail

Serverar: 4 portioner

God förrätt med lite smak av nektarin - är gott!

Ingredienser

  • 1 salladslök
  • ½ gurka, skalad
  • 1 nektarin
  • 1 dl gröna ärtor
  • 2 äggulor
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2–3 dl rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk ketchup
  • 200 g räkor, skalade
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Skiva salladslök, tärna gurka och nektarin. Blanda samman lök, gurka, nektarin och ärtor.
    2. Vispa ihop äggulor, vinäger, senap och en pressad vitlöksklyfta. Vispa droppvis i olja tills det blir en fast majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Blanda till sist i ketchupen.
    3. Fyll glas med salladsblandningen och ketchupdressingen. Toppa med räkor och dillkvistar.
    4. Tips! Hemmagjord majonnäs är svårslaget gott. Använd det som blir över till klyftpotatis, grillad fisk eller hamburgare.

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben