Färgsprakande räkcocktail

Serverar: 8 portioner

En färgklick på buffébordet eller varför inte som förrätt till nyår. Mangopurén kan förberedas en dag i förväg och räkorna kan skalas några timmar före servering, då blir det enkelt och snabbt. Har testat, mycket gott med en fräsch smak av mango och lime.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • Skal och saft av 1 lime
  • 2 mango eller ett paket fryst mango
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liten röd paprika
  • Dekoration
  • Limebitar eller ärtskott
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och ställ kallt.
    2. Riv limeskalet. Mixa mangon och pressa i saften från limen, rör i limeskalet. Smaka av med salt och peppar.
    3. Strimla paprikan riktigt fint. Fördela hälften av mangopurén i 8 små glas, strö över den strimlade paprikan och fyll på med resten av mangopurén.
    4. Toppa med räkorna. Dekorera med en bit lime eller ärtskott.

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (2)

    Nellyla 11 augusti 2009

    Blev bjuden på detta, verkligen somrigt & jättegott!

    Vivecal 14 augusti 2009

    Detta har jag bjudit på 2 ggr. Blev verkligen omtyckt. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben