Färgsprakande räkcocktail
En färgklick på buffébordet eller varför inte som förrätt till nyår. Mangopurén kan förberedas en dag i förväg och räkorna kan skalas några timmar före servering, då blir det enkelt och snabbt.
Har testat, mycket gott med en fräsch smak av mango och lime.
Ingredienser
500 g räkor med skal
Skal och saft av 1 lime
2 mango eller ett paket fryst mango
Salt
Peppar
1 liten röd paprika
Dekoration
Limebitar eller ärtskott
Instruktioner
- Skala räkorna och ställ kallt.
- Riv limeskalet. Mixa mangon och pressa i saften från limen, rör i limeskalet. Smaka av med salt och peppar.
- Strimla paprikan riktigt fint. Fördela hälften av mangopurén i 8 små glas, strö över den strimlade paprikan och fyll på med resten av mangopurén.
- Toppa med räkorna. Dekorera med en bit lime eller ärtskott.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Blev bjuden på detta, verkligen somrigt & jättegott!
Detta har jag bjudit på 2 ggr. Blev verkligen omtyckt. Tack för receptet.