Räkcocktail med pepparrotssting

Serverar: 4 portioner

Hittade detta recept hos "klarakling" på internet, såg så fantastiskt gott ut.

Ingredienser

  • 500 g räkor
  • 250 g körsbärstomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk fint strimlad purjolök
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Blandad sallad
  • Dressing
  • 1/2 dl majonäs
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 msk nyriven pepparrot
  • 1 krm salt
  • 2 msk vatten
  • Till garnering
  • Strimlor av purjolök
  • Instruktioner

    1. Skala räkor. Gör kryss i skalet på tomaterna, skålla i kokande vatten i 5 sekunder. Ta upp tomaterna och kyl av i kallt vatten. Dra av skalet.
    2. Blanda olivolja, vinäger, persilja, purjo, salt och peppar. Lägg tomaterna i marinaden och ställ i kylskåpet i minst 30 minuter.
    3. Blanda samman ingredienserna till dressingen. Fördela allt i cocktailglas, om vartannat sallad, räkor, tomater, dressing och garnera slutligen med strimlad purjo.

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (2)

    flabban 3 januari 2012

    En annorlunda och mycket god räkcocktail. Tack för ett bra recept.

    Lasse 29 april 2018

    Gott?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben