Hummerlax

Serverar: 2-3 portioner

Servera denna lyxiga, men billiga rätt, med pasta och vitlöksbröd

Ingredienser

  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 gul paprika
  • 50 g bladspenat
  • 21/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk mjöl
  • 1/2- 1 dl vatten
  • 3 msk hummerfond
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1-2 dl mjölk
  • 150 g laxfilé
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 100 g skalade räkor
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Hacka vitlöksklyftorna och strimla purjolöken. Stek detta i olja. Finhacka paprikan, tina spenaten, och lägg i dessa. Låt allt stekas samman. Häll i grädde, mjöl, vatten och hummerfond. Smula i fiskbuljongtärningen, rör om, och låt såsen koka upp. Häll i mängden mjölk efter behov. Skär laxen i bitar, lägg den i såsen och låt den sjuda ca 5 minuter. Strö över solrosfröna, och lägg i de tinade räkorna då en minut återstår innan laxen är klar. Smaka av och krydda eventuellt mer

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben