Hummerpasta

Serverar: 4 portioner

mmm...så gott...

Ingredienser

  • 200 - 300 g skalade räkor ( ca 500 g oskalade )
  • ca 300 g pasta
  • 250 g sockerärter
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 2 msk konc . hummerfond
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Tillsätt grädde, hummerfond och pressad vitlök. Låt såsen koka 3-5 min.
    2. Lägg i räkorna och låt dem bli varma. Smaka av med citronsaft och peppar.
    3. Blanda såsen med nykokt pasta och lättkokta sockerärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben