Hummerrisotto

Serverar: 4 portioner

Laga en enkel risotto med mycket smak av hummer.

Ingredienser

  • 2 kokta humrar
  • 1 knippa salladslök
  • 1 msk smör
  • 1½ dl arborio- eller avorioris
  • 5 dl hummerfond (hemkokt eller av konc fond på flaska)
  • 1-2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rensa humrarna och koka ev fond av skalen.
    2. Skiva salladslöken. Fräs 1/4 av löken i smör i en tjockbottnad gryta.
    3. Lägg i riset och häll på hälften av fonden. Låt riset koka på svag värme utan lock. Späd med fond och vin, lite i taget. Rör då och då. Efter ca 20 minuter är riset kokt och krämigt.
    4. Skär hummern i bitar. Fräs salladslöken som är kvar i lite av smöret. Vänd ner hummern och låt den bli varm.
    5. Rör ner resten av smöret i risotton. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp risotton och häll över hummer och salladslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben