Hush puppies

Serverar: 4-6 portioner

Det finns många historier om hur de friterade majsbollarna fått sitt namn. Den gemensamma nämnaren är att maträttens syfte var att få tyst på hundarna. Traditionellt äts hush puppies till friterad red snapper, men de är även goda att äta för sig eller till revbensspjäll.

Ingredienser

  • 2,5 dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1,25 dl gräddfil
  • 1 st ägg
  • 0,75 dl majs
  • 2 st schalottenlök
  • 5 dl rapsolja, till fritering
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop gräddfil och ägg och blanda ner i mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.
    2. Mixa majsen med mixerstav till en puré. Skala och finhacka löken. Blanda ner majs och lök i smeten.
    3. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull eller fritös. Mät med hushållstermometer eller lägg en bit vitt bröd i oljan. När den blivit gyllenbrun på 1 minut är oljan lagom varm. Forma bollar av smeten. Fritera hälften åt gången i ca 5 min tills de blir gyllene. Ta upp med hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben