Hush puppies med couscoussallad

Serverar: 4 portioner

Hush puppies låter till och med sött. Och de är söta, både till utseende och den milda majssmaken. De frasiga majsbollarna serveras med en couscoussallad och fräsch apelsinsås. Denna rätt går snabbt att snurra ihop!

Ingredienser

  • Hush puppies
  • 2½ dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl majs
  • 1½ dl yoghurt, t.ex. sojayoghurt
  • ½ gul lök
  • Couscoussallad
  • 2 dl couscous
  • 10 körsbärstomater
  • ½ gul paprika
  • Ca 50 g babyspenat
  • Apelsinsås
  • 2 dl yoghurt, t.ex. sojayoghurt
  • 1 apelsin, rivet skal och 2 msk apelsinsaft
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Hush puppies: Blanda ihop majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Mixa ihop majs och yoghurt med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Finhacka den gula löken. Blanda yoghurtröran och den hackade löken med mjölmixen. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna. Forma små bollar av smeten och stek dem gyllenbruna.
    2. Couscoussallad: Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Halvera tomaterna och hacka paprikan. Blanda couscous, tomater, paprika och babyspenat.
    3. Apelsinsås: Rör ihop samtliga ingredienser.
    4. Servera de nystekta hush puppiesarna tillsammans med couscoussallad och apelsinsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben