Fresh Island-kyckling med couscoussallad.

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Gott och nyttig till kvällen.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 påse fresh island-dipmix
  • 4 msk olivolja
  • ½ dl vatten
  • Couscoussallad
  • 1 ½ dl couscous
  • 1 dl vatten
  • ½ tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk vitlöksolja
  • 1 burk kikärter
  • 1 tomat
  • 1 röd paprika
  • ½ rödlök
  • 2 msk pressad citron
  • Färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra en marinad av dipmixen, olivoljan och vattnet. Låt kycklingen marineras i minst en timme. Stek sedan kycklingen i ugnen, ca 40 minuter på 175 grader.
    2. Häll couscousen i en skål. Koka upp vatten, buljong och vitlöksolja och häll sedan över couscousen, täck skålen med plast och låt svälla i 10 minuter.
    3. Hacka tomat, paprika och rödlök och fräs i olja i en stekpanna. Blanda ner pressad citronsaft och färsk persilja i grönsaksfräset.
    4. Spola av kikärterna och blanda ner dem och grönsaksfräset tillsammans med couscousen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben