Couscoussallad

Serverar: 10 portioner

En sallad med bl.a. hela tomater på burk, fetaost och cocktailtomater.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 burk hela tomater
  • 5 dl hönsbuljong
  • 6 msk tomatpurè
  • 6 dl couscous
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g fetaost
  • 1ask cocktailtomater
  • Garnering
  • Färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken tunt. Blanda med burktomaterna, buljongen och tomatpurèn i en kastrull. Låt koka upp och sedan puttra i ett par minuter.
    2. Dra kastrullen från värmen och blanda i couscousen. Sätt på ett lock och låt svälla i 5 minuter. Fluffa till lite med en gaffel och låt sedan svalna helt. Blanda i oljan och smaka av med salt och peppar. Hit kan couscousen förberedas en dag i förväg.
    3. Tärna fetaosten och halvera eller klyfta cocktailtomaterna. Blanda allt med couscousen. Garnera med färska örtblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben