En sallad med bl.a. hela tomater på burk, fetaost och cocktailtomater.
Ingredienser
1 gul lök
1 burk hela tomater
5 dl hönsbuljong
6 msk tomatpurè
6 dl couscous
2 msk olivolja
Salt
Peppar
200 g fetaost
1ask cocktailtomater
Garnering
Färsk basilika
Instruktioner
Skala och skiva löken tunt. Blanda med burktomaterna, buljongen och tomatpurèn i en kastrull. Låt koka upp och sedan puttra i ett par minuter.
Dra kastrullen från värmen och blanda i couscousen. Sätt på ett lock och låt svälla i 5 minuter. Fluffa till lite med en gaffel och låt sedan svalna helt. Blanda i oljan och smaka av med salt och peppar. Hit kan couscousen förberedas en dag i förväg.
Tärna fetaosten och halvera eller klyfta cocktailtomaterna.
Blanda allt med couscousen. Garnera med färska örtblad.