Äppel- och couscoussallad med Apetinaost

Serverar: 4 portioner

Favoritsallad med couscous. Frisk brytning får den av äpple, Apetinaost och soltorkade tomater.

Ingredienser

  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 50 g smör
  • 4 dl couscous
  • 1/2 tsk salt
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök
  • 200 g Apetinaost
  • 1 kruka ruccolasallad eller annan sallad
  • Sås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl hackade soltorkade
  • tomater i olja, ca 50 g
  • Till servering
  • Valfritt bröd
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljong och smör. Rör ner coucousgrynen och låt det koka upp. Lägg på locket, ta det från plattan och låt det svälla i 6 min. Rör grynen fluffiga och smaksätt med salt. Låt grynen svalna.
    2. Kärna ur äpplena och skala löken. Dela och skiva dem. Grovhacka ost och sallad. Blanda allt med coucousen.
    3. Blanda gräddfilen med tomaterna.
    4. Servera såsen till salladen med bröd.
    5. Tips! Coucousen kan bytas ut mot kokta korngryn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben