Örtkotlett med couscoussallad

Serverar: 2 portioner

Kotletterna blir jättegoda i smaken av rosmarin.

Ingredienser

  • 2 fläskkotletter, gärna kronkotletter, ca 1 1/2 cm tjocka
  • 2 tsk matfett
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk färsk rosmarin, hackad
  • Sallad
  • 1 dl couscous
  • 1 dm grön squash, urkärnad, tärnad och förvälld
  • 1/4 röd paprika, tärnad
  • 1 dm purjolök, hackad
  • 2 msk bladpersilja, hackad
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 10 röda och gula cocktailtomater, delade
  • Instruktioner

    1. Ta fram köttet ur kylen, så att det hinner bli rumstempererat. Gör salladen under tiden.
    2. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt squash, paprika, purjolök, persilja, vit balsamvinäger, salt och svartpeppar. Rör om med en gaffel så att salladen blir fluffig. Rör försiktigt ner tomaterna.
    3. Stek kotletterna ca 3 minuter per sida. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Servera med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben