Couscoussallad

Serverar: 4 portioner

Large couscous har större korn och är utmärkt att använda till sallad.

Ingredienser

  • Sallad
  • 4 portioner couscous large
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 3 snackpaprikor, gärna i olika färger
  • 4-5 msk olivolja till stekning
  • 1 burk cocktailtomater, 1 ask
  • 1 liten knippa persilja
  • 2-3 kvistar mynta
  • 1 rödlök
  • 200 g fetaost
  • 2 dl oliver, gärna kärnfria
  • Tzatzikikräm
  • 1 gurka
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande honung
  • Till servering
  • Olivolja
  • Tzatzikikräm
  • Till garnering
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
    2. Ansa och skiva zucchinin och auberginen i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Pensla grönsakerna med oljan och stek eller grilla dem cirka 3 minuter på varje sida.
    3. Dela tomaterna. Hacka persiljan och myntan. Skala och skär rödlöken i tunna ringar.
    4. Varva couscous, grillade grönsaker, grovsmulad fetaost, oliver, tomater, persilja och mynta. Ringla lite olivolja mellan varven. Toppa salladen med rödlöksringarna.
    5. Tzatzikikräm: Den krämiga turkiska yoghurten passar bäst till tsatzikin. Skala gurkan ”slarvigt”. Dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Rör ihop yoghurt, olja, vitlök och honung. Blanda i gurkan. Garnera med myntablad.
    6. Servera med god olivolja och tzatzikikräm vid sidan om.
    7. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben