Inbakad kassler

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket omtyckt av barnen. Man kan göra en ört sås om man tycker att det blir lite tort med den pressade potatisen.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 2 smördegsplattor, djupfrysta, tinade
  • Fyllning
  • ca 400g Cantadou vitlök & örter eller Philadelphia vitlök & örter
  • 1 ägg, uppvispat
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i 1 cm tjocka skivor nästan ända igenom ca 1¹/² - 2 cm från under delen. Bred ut osten mellan kasslerskivorna och sedan över hela kasslerbiten. Kavla ut smördegsplattorna till fyrkanter. Pensla degkanterna med ägg. Vik ihop degen till ett paket och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla degen med resterande ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter i 200°C eller tills den är gyllenbrun.
    2. Servera med pressad potatis och grönsallad.
    3. Något gott vin till är inte fel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben