Inbakad kassler

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Festlig kassler fylld med champinjonkräm och inbakad i smördeg.

Ingredienser

  • 1,2 kg kassler
  • Fyllning
  • 1 burk champinjonkräm 185 g
  • 100 g färska champinjoner
  • 1/2-1 dl finklippt gräslök eller 1 dl hackad persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 plattor djupfryst smördeg
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Tina smördegen enligt anvisning på paketet. Skär kasslern i skivor som hänger ihop nertill. Skölj och hacka champinjonerna. Blanda kräm, gräslök eller persilja smaksätt ev. med lite pressad vitlök. Bred fyllningen mellan skivorna och ovanpå. Kavla ut smördegsplattorna ca: 10 cm på längden. Lägg 4 plattor lite omlott till en stor platta. Täck kasslern med degplattan och vik den runt om som ett paket. Sporra ut blad av den femte degplattan och lägg ovanpå som dekoration. Pensla med uppvispat ägg. Grädda ca: 20 min eller tills smördegen fått fin färg. Ugn: 225 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben