Inbakad kassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Finns några liknande recept men lite annorlunda ingredienser. Alla har älskat detta, perfekt vid t.ex syjunta.

Ingredienser

  • 1 pkt smördegsplattor
  • 1 purjolök
  • 1 bit kassler ca 400 gram
  • 3 dl vispgrädde
  • 2-3 msk söt-stark senap (gärna Johnny's)
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skär purjolöken i ringar och lägg i vatten i kastrull. Låt koka några minuter, under tiden vispa grädden. Skär kasslern i skivor och strimla den. Kavla ut smördegsplattor och klä en eldfast form, även upp på kanterna. Spara 2 plattor till lock. Häll av vattnet från purjon och krama gärna ur den lite så den inte är så blöt. Såsen blir lätt simmig då. Vänd i senap och potatismjöl i grädden, rör om lägg sen i kassler och purjo och blanda samman allt. Lägg röran på smördegsplattorna och fördela ut över hela formen. Kavla ut de sista smördegsplattorna och täck som lock. Se till att det blir tätt genom att trycka lite vid kanterna. Sätt in i mitten av ugnen ca 15 min eller tills den fått fin färg. Servera med sallad och pain riche eller annat gott bröd. Smaklig måltid !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben