Serverar: 4 portioner
Samtliga gäster som blivit bjudna på denna rätt älskar den.
Ugnen ca 225 grader 1. Tina smördegsplattorna om du använder frysta. 2. Lägg den stora plattan underst. 3. Skiva kasslern som du skivar en limpa 4. Blanda vitlöksost, creme fraich, vitlök och gräslök 5. Bred vitlöksoströran på en kasslerskiva som om det vore en macka. 6. Fortsätt med nästa och ställa alla på smördegen. Alla skivorna ska stå på rad med guckan mellan. Bred det sista av guckan över alla skivorna. 7. Svep smördegen om kasslern...och lägg den halva över som lock. Limma ihop plattorna med lite ägg. 8. Skär ett par tre jack i locket. Grädda tills smördegen fått färg ca 25 min. Servera med sallad och ev klyftpotatis.
Gott och oväntat enkelt! Nästa gång ska jag pröva ris till istället för klyftpotatis.