Inbakad kassler

Serverar: 4 portioner

Samtliga gäster som blivit bjudna på denna rätt älskar den.

Ingredienser

  • 500 g mager benfri kassler
  • 1 1/2 färdigkavlad smördegsplattor
  • 1 stor vitlöksost ( 150 g Boursin t ex)
  • 11/2 dl creme fraich
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl klippt gräslök
  • Pensling
  • ägg
  • Instruktioner

    Ugnen ca 225 grader 1. Tina smördegsplattorna om du använder frysta. 2. Lägg den stora plattan underst. 3. Skiva kasslern som du skivar en limpa 4. Blanda vitlöksost, creme fraich, vitlök och gräslök 5. Bred vitlöksoströran på en kasslerskiva som om det vore en macka. 6. Fortsätt med nästa och ställa alla på smördegen. Alla skivorna ska stå på rad med guckan mellan. Bred det sista av guckan över alla skivorna. 7. Svep smördegen om kasslern...och lägg den halva över som lock. Limma ihop plattorna med lite ägg. 8. Skär ett par tre jack i locket. Grädda tills smördegen fått färg ca 25 min. Servera med sallad och ev klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Estrella 2 februari 2008

    Gott och oväntat enkelt! Nästa gång ska jag pröva ris till istället för klyftpotatis.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben