Inbakad kassler med maderiasås

Ett frasigt paket med god maderiasås, går inte att motstå.

Ingredienser

  • 8 tunna skivor kassler
  • 1 ask vitlöksost gärna med örter ca 125 g
  • Ev 2-3 msk hackade soltorkade tomater
  • 4 frysta smördegsplattor eller en paket smördeg på rulle
  • Ägg till pensling
  • Maderiasås
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 1 msk tomatpure
  • 1 dl maderia
  • 1 msk arrowrot
  • Instruktioner

    1. Rör osten smidig och fördela på 4 kasslerskivor. Täck med resterande kassler och platta till. Kavla ut den tinade smördegen och svep om kasslern till fina paket.
    2. Nyp till skarvarna på undersidan och klipp bort överflödig deg. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugnen i225 grader, ca 20 minuter.
    3. Såsen: Koka upp buljongen med tomatpure och ½ dl maderia. Rör ut arrowrot i resten av maderian och vispa ner i den kokande buljongen som sedan bara får sjuda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben