Ingefärsbroccoli raw style

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Från ICA:s Buffétidning maj 2012. Min nya favorit! På bilden har jag låtit några små morotsbitar slinka ned också och man kan säkert testa andra råa grönsaker :)

Ingredienser

  • 1 broccoli (à 250 g)
  • Finrivet skal och juice av ½ lime
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • Ev vitpeppar
  • Instruktioner

    Skär broccolin i små fina buketter. Skala stammen med potatisskalare och skär den i tunna skivor. Skölj i iskallt vatten och låt rinna av. Blanda ihop limeskal, limejuice och ingefära med olja, salt och ev vitpeppar. Lägg broccolin i en liten plastpåse. Häll på limeoljan och knyt ihop. Massera in ordentligt. Klar att ätas direkt men jag tycker det är gott att låta den stå och dra i tio minuter eller mer.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben