Raw chokladmousse, laktosfri

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Den här chokladmoussen är så fantastiskt god. Den är mjuk och krämig – nästan så att den smälter i munnen. Med bara några få ingredienser vispar du ihop den här sötsaken på ett par minuter. Du kan äta den precis som den är eller använda den som fyllning i kakor. Man kan garnera med grädde, riven choklad eller färska bär. Jag använder kokosgrädde i chokladmoussen för att få en mjuk och fin konsistens. Om du inte har kokosgrädde hemma kan du prova utan. Det blir väldigt gott ändå, men kanske lite fastare konsistens.

Ingredienser

  • Nästan 2 dl cashewnötter
  • 2 msk kakaopulver
  • 3 msk agavesirap
  • 2 msk Blue dragon coconut cream
  • Instruktioner

    Lägg nötterna i en mixer och mixa på hög hastighet några minuter tills du får ett mjukt krämigt nötsmör. Lägg i resten av ingredienserna och mixa tills du får en slät och fin chokladmousse. Smaka och justera med mer kakao eller agavesirap om det behövs. Ät som den är på en gång eller ställ den i kylen en stund. Den stelnar till lite i kylen och får en fastare konsistens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben