Ingefärskex

Ett utsökt och enkelt tillbehör till kaffet.

Ingredienser

  • 3 dl Risenta bovetemjöl
  • 1 dl Risenta kokosmjöl
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • 1,5 msk malen ingefära
  • 0,5 msk vaniljpulver
  • 150 g smör
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda bovetemjöl, kokosmjöl, rårörsocker, ingefära och vaniljpulver ordentligt i en bunke. 2. Smält smöret och häll det och grädden i mjölblandningen. 3. Knåda degen mjuk med händerna och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. 4. Lägg ett bakplåtspapper till ovanpå degen. Kavla ut till en rektangulär, ganska tunn platta. 5. Ta en kniv och skär igenom degen för att markera storleken på kexen. 6. Grädda i 175°C i ca 15 min. 7. Ta ut plåten, låt svalna och lägg upp på fat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben