Chokladmarmorerad ostkaka

Serverar: 8-10 portioner

Något nytt och annorlunda att fresa med.

Ingredienser

  • 125 g ingefärskex, krossade
  • 2 msk kakaopulver
  • 40 g osaltat smör
  • Fyllning
  • 400 g Kesella
  • 150 g strösocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl vispgrädde
  • 200 g blockchoklad, hackad
  • Instruktioner

    Blanda de krossade ingefärskexen med kakaon. Smält smöret och häll i kakblandningen. Pressa ner blandningen i en rund kakform, 20 cm. Vispa ostmassan så den blir mjuk, rör ner sockret, äggen, vaniljsockret och grädden. Smält chokladen. Lägg över en tredjedel av ostkrämen i en separat skål och rör i den smälta chokladen. Häll resten av ostsmeten i formen, lägg sedan över chokladblandningen. Gör virvlar i smeten med en kniv. Grädda i förvärmd ugn, 160°C, i ca 35-40 minuter eller tills mitten av kakan känns nästan färdig. Stäng av värmen och låt kakan svalna i ugnen. Kyl den sedan i kylskåpet.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1
    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben