Österlensk ostkaka

Serverar: 5-6 portioner

Detta recept är från COOP Mat från början, men jag har ändrat lite här och var och gjort den enklare men fortfarande jättegod!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 5 msk strösocker
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 bittermandlar
  • 1 dl crème fraiche
  • 500 g keso naturell
  • ½ dl mandel
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º och smörj en ugnsfast form, ca 15x25 cm, väl.
    2. Riv bittermandlarna och citronskalet fint. Hacka mandeln ganska grovt.
    3. Vispa ägg och strösocker pösigt, blanda i vetemjöl, mjölk, riven bittermandel, rivet citronskal och crème fraiche. Blanda keso och den hackade mandeln och rör ner detta i äggsmeten.
    4. Häll smeten i den smorda formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
    5. Låt svalna och servera med vispad grädde och en god sylt.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1
    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (1)

    annyl799 2 oktober 2009

    Vad gör du med citronen? (1 citron står det i receptet; menar du bara skalet?)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben