Ingefärsknäck

Serverar: 50 portioner

Gott till jul med anorlunda knäck

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 msk smör
  • 3/4 tsk ingefära , malen
  • 1 påse ( 50 g) , skalad och hackad mandel
  • 50 st knäckformar
  • Instruktioner

    Placera ut knäckformarna på en plåt. Koka upp allt utom mandeln och koka sedan på ganska låg värme (utan lock) tills smeten håller 123 grader C, om en hårdare knäck önskas, koka till 127 grader C. Har ni ingen termometer går det lika bra att göra ett kulprov. Droppa lite knäcksmed i kallt vatten och kontrollera konsistensen (när det går att göra en kula är den klar). Rör ner mandeln och fördela smeten i knäckformarna med hjälp av två teskedar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben