Irmelis delikatesspaj

Serverar: 6-8 portioner

Krämig, gräddig.. sparris, vitlök, chilisås, en smakrik paj serveras med en god grönsallad till

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl riven emmentalost
  • 2 1/2 - 3 dl vetemjöl
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl kallt vatten
  • Köttfyllning
  • 2 msk smör eller margarin
  • 300 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 köttbuljongtärning
  • lite peppar
  • 1 msk chilisås
  • Sparrisfyllning
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 små burkar bitsparris (netto à 140 g)
  • 2 dl vispgrädde
  • lite peppar
  • Till gratinering
  • 1 dl riven emmentalost
  • Instruktioner

    1. Botten: Blanda samman ost och mjöl. Toppa in fettet. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund.
    2. Köttfyllning: Bryn köttet och den hackade löken i fett. Smaksätt.
    3. Sparrisfyllning: Smält fettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med grädden och en del av sparrisspadet. Obs var försikig med sparrisspadet -kan lätt bli för salt! Stuvningen ska vara rätt tjock. Låt koka några minuter. Tillsätt sparrisbitarna och smaka av med lite peppar.
    4. Tryck ut ca 2/3 av degen i en pajform. Bre först på köttfyllningen, sedan sparrisfyllningen. Strö över med ost. Arbeta till sist ut resten av degen som ett lock. Det behöver inte täcka för det flyter ut i ugnen.
    5. Grädda i mitten i ugnen i 225 grader ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben