Krämig, gräddig.. sparris, vitlök, chilisås, en smakrik paj serveras med en god grönsallad till
Ingredienser
Deg
3 dl riven emmentalost
2 1/2 - 3 dl vetemjöl
200 g smör eller margarin
1 dl kallt vatten
Köttfyllning
2 msk smör eller margarin
300 g köttfärs
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 köttbuljongtärning
lite peppar
1 msk chilisås
Sparrisfyllning
3 msk smör eller margarin
2 små burkar bitsparris (netto à 140 g)
2 dl vispgrädde
lite peppar
Till gratinering
1 dl riven emmentalost
Instruktioner
- Botten: Blanda samman ost och mjöl. Toppa in fettet. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund.
- Köttfyllning: Bryn köttet och den hackade löken i fett. Smaksätt.
- Sparrisfyllning: Smält fettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med grädden och en del av sparrisspadet. Obs var försikig med sparrisspadet -kan lätt bli för salt!
Stuvningen ska vara rätt tjock. Låt koka några minuter. Tillsätt sparrisbitarna och smaka av med lite peppar.
- Tryck ut ca 2/3 av degen i en pajform. Bre först på köttfyllningen, sedan sparrisfyllningen. Strö över med ost.
Arbeta till sist ut resten av degen som ett lock. Det behöver inte täcka för det flyter ut i ugnen.
- Grädda i mitten i ugnen i 225 grader ca 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)