Lyxiga pajer med tomat

Serverar: 16 portioner

Dessa små delikatesspajer är otroligt läckra. De innehåller getost, soltorkade tomater och svarta oliver, tre ingredienser som många älskar att kombinera.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 3½ dl vetemjöl
  • 150 g smör i bitar
  • 1 äggula
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 1 liten burk svarta oliver, 75 g
  • 300 g getost
  • 3 ägg
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnarna. Lägg mjöl, smör, äggula och vatten i en matberedare med kniven isatt. Kör tills en degklump bildas. Du kan även arbeta ihop degen för hand.
    2. Platta ut degen och vira in den i plastfolie. Lägg den i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Gör fyllningen: låt tomater och oliver rinna av ordentligt och hacka dem i små bitar. Dela osten i små bitar. Blanda osten med tomat- och olivhacket i en skål.
    4. Vispa äggen och tillsätt ostblandningen. Smaka av med lite salt och peppar.
    5. Dela degen i 16 bitar och forma till bollar. Tryck ut degen i aluminiumformar. Ställ formarna på en bakpappersklädd plåt.
    6. Fördela fyllningen i formarna. Grädda pajerna ca 30 minuter mitt i ugnen.
    7. Servera pajerna något avsvalnade och gärna tillsammans med en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben