Gör gärna en dubbel sats och frys in.
Ingredienser
400 g torskfilé
2 gula lökar
250 g potatis
1 liten palsternacka
7 dl mjölk
3-4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
Salt
Peppar
1 msk margarin
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad persilja
Instruktioner
- Skär fisken i bitar, skala och skär lök, potatis och palsternacka i småbitar. Koka upp mjölken och vattnet med buljongtärningarna, lägg i grönsakerna och låt koka i ca 15 min.
- Kör soppan i matberedaren och häll tillbaka den i kastrullen. Lägg i fisken och låt koka på svag värme i 5 min. Späd eventuellt med mer vatten eller mjölk om det behövs.
- Smaka av med salt och peppar och en klick margarin. Strö över det kryddgröna innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Recepttävlingen avgjord!
Margareta Schildt-Landgren har bland de inkomna bidragen korat tre vin...