Ishavssoppa

Serverar: 4 portioner

Gör gärna en dubbel sats och frys in.

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 2 gula lökar
  • 250 g potatis
  • 1 liten palsternacka
  • 7 dl mjölk
  • 3-4 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk margarin
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar, skala och skär lök, potatis och palsternacka i småbitar. Koka upp mjölken och vattnet med buljongtärningarna, lägg i grönsakerna och låt koka i ca 15 min.
    2. Kör soppan i matberedaren och häll tillbaka den i kastrullen. Lägg i fisken och låt koka på svag värme i 5 min. Späd eventuellt med mer vatten eller mjölk om det behövs.
    3. Smaka av med salt och peppar och en klick margarin. Strö över det kryddgröna innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Recepttävlingen avgjord!
    Margareta Schildt-Landgren har bland de inkomna bidragen korat tre vin...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben