Italienarens smörgåstårta

Serverar: 6 portioner

Tid: 35 minuter

En vacker och fräsch tårta där frukterna går att variera och som lätt byggs större för många gäster, bara att mångdubbla receptet. Det går förstås utmärkt att använda t ex Hönökaka som botten istället.

Ingredienser

  • 6 skivor landgångsbröd
  • Bordsmargarin
  • Fyllning 1
  • 100 g mascarponeost eller annan neutral krämig dessertost
  • 20 pimientofyllda gröna oliver
  • 2 msk Provencalska örtkryddor
  • Fyllning 2
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk senap, gärna med honung
  • 1 liten gul eller röd paprika
  • 1 paket bacon
  • Garnering
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 påse dipmix med t ex bearnaisesmak
  • Krusiga salladsblad, gärna olika sorter
  • 6 skivor parmaskinka eller kallrökt skinka
  • 1-2 nektariner
  • 2 kiwi
  • 1/2 liten melon typ honungsmelon
  • Ca 20 vindruvor
  • 1 carambole
  • Ca 50 g färsk parmesanost
  • 1 liten påse tortillachips ca 100 g
  • Instruktioner

    1. Lägg ut brödskivorna och jämna till dem så alla blir lika stora. Skär bort eventuella hårda kanter. Smöra alla skivor. Lägg ut två skivor till botten på serveringsfatet.
    2. Fyllning 1: Bred först på den krämiga osten. Grovhacka och strö på oliver och örtkryddor. Lägg på två brödskivor så att de ligger tvärsöver lager 1. Fyllning 2: Finstrimla och knaperstek baconet och låt svalna. Blanda sedan gräddfil, senap, finhackad paprika och bacon och bred denna blandning på tårtan. Lägg de två sista brödskivorna tvärsöver lager 2 så håller tårtan ihop bra.
    3. Garnering: Blanda gräddfil och dipmix. Bred ett tunt lager på ovansidan och på kanten runtom. Täck hela ovansidan med fina salladsblad. Snurra ihop skinkskivorna och lägg på.
    4. Skär frukterna i klyftor och lägg på druvor i små klasar. Hyvla över parmesan. Tryck fast tortillachips utmed kanterna.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben