Italienarens smörgåstårta
En vacker och fräsch tårta där frukterna går att variera och som lätt byggs större för många gäster, bara att mångdubbla receptet.
Det går förstås utmärkt att använda t ex Hönökaka som botten istället.
Ingredienser
6 skivor landgångsbröd
Bordsmargarin
Fyllning 1
100 g mascarponeost eller annan neutral krämig dessertost
20 pimientofyllda gröna oliver
2 msk Provencalska örtkryddor
Fyllning 2
1 dl gräddfil
1 msk senap, gärna med honung
1 liten gul eller röd paprika
1 paket bacon
Garnering
1 1/2 dl gräddfil
1/2 påse dipmix med t ex bearnaisesmak
Krusiga salladsblad, gärna olika sorter
6 skivor parmaskinka eller kallrökt skinka
1-2 nektariner
2 kiwi
1/2 liten melon typ honungsmelon
Ca 20 vindruvor
1 carambole
Ca 50 g färsk parmesanost
1 liten påse tortillachips ca 100 g
Instruktioner
- Lägg ut brödskivorna och jämna till dem så alla blir lika stora. Skär bort eventuella hårda kanter. Smöra alla skivor. Lägg ut två skivor till botten på serveringsfatet.
- Fyllning 1:
Bred först på den krämiga osten. Grovhacka och strö på oliver och örtkryddor.
Lägg på två brödskivor så att de ligger tvärsöver lager 1.
Fyllning 2:
Finstrimla och knaperstek baconet och låt svalna. Blanda sedan gräddfil, senap, finhackad paprika och bacon och bred denna blandning på tårtan.
Lägg de två sista brödskivorna tvärsöver lager 2 så håller tårtan ihop bra.
- Garnering:
Blanda gräddfil och dipmix. Bred ett tunt lager på ovansidan och på kanten runtom.
Täck hela ovansidan med fina salladsblad. Snurra ihop skinkskivorna och lägg på.
- Skär frukterna i klyftor och lägg på druvor i små klasar. Hyvla över parmesan. Tryck fast tortillachips utmed kanterna.
Liknande recept
Kommentarer (0)