Jägarsås

Passar bra till vilt ex. älgfilé, rådjurssadel mm

Ingredienser

  • 1 morot
  • 2 schalottenlökar
  • 1 gul lök
  • 1/2 palsternacka
  • 1/4 rotselleri
  • 3 hela vitlöksklyftor
  • 1 kvist timjan
  • 15 hela enbär
  • 4-5 grönpepparkorn
  • Smör
  • 3 dl gott vin
  • 1 msk brunt farinsocker
  • 1/2 lime, saften av
  • 1/2 msk kinesisk soya
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • Sherry
  • Soya
  • Cayennepeppar
  • Viltbuljong
  • Instruktioner

    Finhacka morot, lök, palsternacka, rotselleri samt vitlök Bryn detta i 50 gram smör Slå på 3 dl gott vin, 1 msk brunt farinsocker, saften av ½ lime, ½ msk kinesisk soya, 3 dl grönsaksbuljong samt lite sherry, vanlig soya alltefter vilken kulör som önskas på såsen. Lägg i en timjankvist Låt detta koka i ½ timme Sila buljongen. Salta och peppra efter smak. Tillsätt 100 gram smör och red såsen. Strax innan servering slå i lite vin och dra i lite cayennepeppar. Om mer mustighet önskas slå i lite flytande koncentrerad viltbuljong.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    stiffe62 9 mars 2009

    Lagt till ingredienserna som fanns med i beskrivning, rättat text i ingredienserna

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben