Jägarschnitzel

Serverar: 5 portioner

God schnitzel.

Ingredienser

  • 5 stora fläskschnitzlar
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • 2 stora ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • Jägarsås
  • 300 g champinjoner eller 300 g blandsvamp (soppar, kantareller och champinjoner)
  • 2 msk smör
  • 1 sharlottenlök, finhackad
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl köttbuljong, tärning
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skölj schnitzlarna i kallt vatten. Torka av med hushållspapper. Bulta dom gärna lätt med knogarna eller med en klubba för att möra dom lite.
    2. Krydda båda sidor med salt, peppar och paprika. Låt stå 5-10 min.
    3. Vispa upp äggen i en skål eller djuptallrik. Doppa en schnitzel i taget i ägget, vänd den sedan i mjölet doppa i äggen igen och vänd till sist i ströbrödet.
    4. Stek i olja på medelvärme 5-7 min på varje sida tills dom är genomstekta och gyllenbruna.
    5. Jägarsås: Skiva svampen. Stek den i smöret, låt löken fräsa med mot slutet. Häll på vinet och låt det koka in till nästan hälften. Rör ner tomatpurén.
    6. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och låt det fräsa tillsammans en stund. Späd med buljongen under vispning, häll i grädde och låt såsen koka ca 5-10 minuter.
    7. Rör ner svampblandningen i såsen och smaka av med salt och peppar. Servera med purjolökspotatis(finns i min kokbok) såsen och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben