Jägarschnitzel med kantarellsås

Serverar: 4 portioner

En bättre höstmiddag än detta går knappast att tänka sej!

Ingredienser

  • 350 g kantareller
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ kruka timjan
  • ½ knippe slät persilja
  • 4 kalvschnitzlar à 150 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk olja
  • 4 msk matlagningsgrädde
  • 2 ½ dl torrt vitt vin
  • 2 ½ dl köttbuljong
  • Instruktioner

    1. Ansa och borsta svampen och skär av den nedre delen av fötterna. Halvera svampen eller skär den i fjärdedelar beroende på storlek. Skala och tärna lök och lökvit. Ta av timjan- och persiljebladen från kvistarna och hacka örterna fint.
    2. Torka av kalvschnitzlarna och banka ut dem lätt. Krydda på båda sidor med salt och peppar och strö totalt ca 1 msk mjöl på båda sidor av schnitzlarna.
    3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills löken mjuknar. Lägg i svampen och krydda med timjan, salt och peppar. Lägg på locket och låt puttra 5 min.
    4. Blanda resten av mjölet med grädde och vin. Häll blandningen samt buljongen över svampen och låt sjuda 6 min utan lock. Rör om då och då.
    5. Hetta upp resten av oljan i en stor teflonstekpanna och stek schnitzlarna 3 min på varje sida. Rör ner persiljan i svampsåsen och servera köttet med såsen. Servera gärna strimlad, råstekt potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben