Kantarellsås

Serverar: 4 portioner

Såsigt

Ingredienser

  • 1 burk á 200 g kantareller
  • Svampspad
  • 1 msk smör& rapsolja
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ svampbuljongtärning
  • 2 tsk kinesisk soja
  • ½ tsk portvinsgelé
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Häll av svampen och spara spadet. Skär ev svampen i mindre bitar. Låt fräsa i smör & rapsoljan.
    2. Strö över mjölet och rör om. Rör ner svampspad, grädde och smulad buljongtärning och låt det koka ca 5 minuter. Smaka av med soja, gelé och ev. salt och peppar. Servera såsen till stekt eller grillat kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben