Serverar: 4 portioner
Och den är verkligen jättgod!
Skala schalottenlökarna och finhacka dem. Skär kantarellerna i mindre bitar. Stek kantarellerna så de blir nästan knaprigai en kastrull. Lägg i löken och stek tillsammans med kantarellerna tills löken blir mjuk. Salta och peppra. Häll på grädden, kalvfond och maizena. Blanda och låt koka upp. Häll i lite soja för färgens skull. Låt koka ihop i några minuter.
Åhhh vilken sås,måste bara bli högsta betyget, Lennart.
Idag har jag lagat denna sås. Det blev gott och det var perfekta mått i receptet. Jag använde (tyvärr) kantareller på burk, rödlök och vispgrädde. Man tager vad man haver =) Ska prova med färska champinjoner nästa gång, för det blir en nästa gång.
Men varför använder du margarin i maten - det ska förstås vara smör. Det gör också smaken bättre. Matlagningsgrädde verkar också artificiellt, vispgrädde ger bättre smak. Då slipper man dessutom förtjockningsmedel som maizena. Margarin är en kemisk produkt, rena skokrämen. Ska inte användas alls. I övrigt är såsen urgod. Tack!
Mums!! Mycket gott, enkelt och snabblagat. Full pott!!! Tack för receptet
Gjort denna goda sås igen. Synd att man inte kan ge betyg frera gånger.
Frera!!! Flera, ska det va.
Underbart god sås!! tackar å bockar
Oxfile,klyftpotatis och Evas helt underbara kantarellsås.Kan det bli bättre. Lennart Möller
Super god!!!!!
Så himla god:)
Nuuu har jag etablerat en plats av högre rang i köket. Inte bara handräckning och skala lök. Ditt recept är verkligen kanonbra serverade med Ekologiska varor, självodlade samt ekologisk oxfilé. Tack och varma hälsningar från Bo i Enköping.